„Gala” de… Oscar

Cica, de frica motiunii de cenzura cu care tot ameninta opozitia noastra (hm… opozitia „noastra”), guvernul s-ar fi grabit sa se recicleze nitel… Adicatelea au fost schimbati niste ministri; nu conteaza cine cu care sau care cu cine, tot un drac, la noi… De altfel, „vestile”din zona politicului CHIAR nu merita atentie (la noi; repet asta nu pt ca aiurea ar fi cine stie ce guverne exemplare, ci pt simplul fapt ca, la noi, lucrurile sint de mult – in zona asta cu osebire – la pamint).

Iata insa ca reactia Occidentului a fost prompta si, pe alocuri, tine cumva de… recenzie artistica… Probabil cei de la The Economist se cam plictiseau aseara ori n-aveau cu ce sa mai umple citeva coloane de ziar, altfel nu-mi explic atentia cu care au tratat subiectul. Caci iti trebuie ceva atentie sa bagi de seama ca sedinta de remaniere a fost „ca o gala de Oscar”!

Concentrarea asupra detaliilor (de tip presque monden) o dovedeste cu prisosinta: „A fost ca o ceremonie de Oscar. Unii dintre câştigători au fost surprinşi, chiar emoţionaţi până la lacrimi, dar foarte bucuroşi că au fost consideraţi merituoşi”. Ce sa mai zicem de citarile din articol… Te prapadesti de ris de atita emotie: „Este greu pentru mine, nu mă aşteptam să primesc acest post … Dar sunt pregătit, altfel nu l-aş fi acceptat” – cica ar fi spus noul ministru de la Finante, Gheorghe Ialomitianu… Zau!

Desigur, jurnalistii respectivi nu s-au pierdut prea tare cu firea – doar subiectul era very serious – si n-au omis sa precizeze ca reteaua noastra de cai ferate este intr-o „stare ingrozitoare” si, colac peste pupaza, „constructia de autostrazi a fost oprita”. Tupeul occidentalilor nu inceteaza sa ma uimeasca; dupa ce ne trimit aici toti derbedeii (care incheie contracte aberante, cu concursul nemijlocit al clasei noastre politice si – of course – in avantajul acesteia), iar kilometrul de autostrada ajunge sa coste cit valoarea in aur a drumului, dupa ce dau din miini si din picioare ca sa „ne convinga” ca fara fmi, banca mondiala si alti hoti NU ne putem descurca, tot ei latra ca situatia la noi e catastrofala!

Dar,  nu-i asa, asta face parte din show, ca doar e Oscar, isn’t it? Or fi avut si covor rosu la intrare/iesire?

(http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/the-economist-remanierea-guvernului-romaniei-a-fost-ca-o-gala-oscar-198433.html)
Anunțuri
Published in: on 4 Septembrie 2010 at 9:52 am  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cartheo.wordpress.com/2010/09/04/gala-de-oscar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. 🙂 🙂
    Rasu’ plansu’ iarasi.. Te pricepi cel mai bine la astfel de postari!

    • Zau daca-i o scofala! As vrea sa nu mai bag in seama toate idioteniile astea; la tv nu ma uit, radio ascult online doar pt muzica (stiri daca dau 5 min la citeva ore), dar se intimpla sa mai primesc de pe site-urile de stiri. Si, uneori, nu rezist – nici sa nu le citesc, nici sa nu ma „esprim”, cum zicea cineva…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: