Doxa… elvetiana

GPS am, cap ce-mi mai trebuie?

Acum inteleg de ce vor astia sa ne bage cipuri in piele; ca sa le fie mai simplu – apasa pe-un buton/ invirt o cheita/ si creatura porneste (merge, maninca, lucreaza, doarme… respira).

Un calator simpatic – dotat cu masina si GPS – haladuia increzator pe cararile Elvetiei. Nu stim unde ar fi vrut el sa ajunga exact, cert este ca se trezi undeva pe virf de munte – cu tot cu masina, desigur. Se trezi din somn, am impresia, fortat de situatia… cam fara iesire in care-l adusese foarte precisul instrument. Asa se pare, GPS-ul este recunoscut a fi una dintre cele mai utile – si fiabile, dupa cum se vede… – inventii ale zilelor noastre. Mai pe romaneste, omul urmase à la lettre indicatiile pretiosului tovaras de drum, fara sa bage de seama ca drumul pe care continua sa se deplaseze incepea sa semene a drum forestier, apoi carare, apoi… ceva unde/de unde nu mai aveai cum intoarce masina. Intr-o ultima sclipire de inteligenta, GPS-ul apuca chiar sa-i spuna ca… trebuie sa intoarca. Ghinion: era prea tirziu. Singurul lucru care-i mai ramasese de facut – si pe care-l si facu – a fost sa cheme serviciile de urgenta. Care au si sosit si l-au transportat – cu elicopterul – inapoi in lumea civilizata. Respectiv lumea in care oamenii si cipurile se recunosc reciproc.

Admirabila este insa nu doar tenacitatea soferului, ci si candoarea sa: „Ma ratacisem si am sperat ca fiecare indicatie ma va readuce pe drumul principal„. Trebuie sa ai o incredere oarba in tot soiul de gadget-uri si minuni ale tehnicii, plus inocenta unui copilas ca sa fii in stare sa eludezi realitatea din jur! Cit despre comentariul politistilor, si asta e tot o perla de candoare. Ce concluzie credeti ca au tras oamenii legii, dupa ce s-au minunat de inedita situatie? Ca barbatul „trebuie sa fi fost un sofer foarte bun, daca a reusit sa urce atit de mult cu masina pe un drum ingust si periculos„!!! Avem noi o vorba: unde dai si unde crapa…

Eu iarasi am ramas cu gura cascata dupa atari mostre de gindire adinca. Elvetienii sint aia care fac cele mai precise ceasuri din lume, nu? Aia care au cele mai tari banci, cei mai multi bani si cele mai istete marmote care invelesc ciocolata, este? Si atunci, astia 2-3-4 din care poveste sint?

sursa (text, foto): http://stiri.rol.ro/salvat-cu-ellicopterul-dupa-ce-s-a-ratacit-din-cauza-gps-ului-653606.html
Anunțuri
Published in: on 29 Septembrie 2010 at 12:08 am  Comments (2)  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://cartheo.wordpress.com/2010/09/29/doxa-elvetiana/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. 🙂 🙂 🙂 Ce tare remarca politistilor..

  2. Exista un consens, tacit, care face ca bietii de ei sa fie priviti cam la fel in toate tarile, de unde si bancurile conexe… Ca sa vezi ca nu iese fum fara foc…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: