Gasparetto

Luiz Antonio Gasparetto. Brazilian de origine italiana. Nascut la 16 august 1949. Va spune ceva numele?

Este probabil singurul pictor-medium cu realizari de un asemenea calibru (video). A pictat mii de tablouri – as zice identice – cu capodoperele marilor pictori ai omenirii: Rembrandt, Picasso, Modigliani, Lautrec… La 20 de ani, avea deja realizate 2.400 de astfel de lucrari. Nu sint reproduceri. Toate au fost produse sub stare de transa. In stare normala, Gasparetto habar n-are sa tina o pensula… Primul tablou a fost realizat la 13 ani; semnatura – Claude Monet (sub inspiratia acestuia). Realizarea unui tablou dura DOAR citeva minute! Dar asta nu-i cel mai socant… Putea picta invers (tabloul cu „capul in jos” fata de el), cu ochii inchisi sau chiar 2 pinze in acelasi timp, lucrind cu fiecare mina la un tablou diferit.

Gasparetto sustine ca vocile pictorilor ii „intra” in ginduri (minte) intr-o maniera foarte clara, ca ii poate auzi chiar mai bine decit ii poate vedea, ca ei „vin” sa-i vorbeasca.

Annabelle de Villedieu, medium, explica fenomenul (pt  BBC): „Practic, el isi imprumuta corpul pentru ca marii maestri sa se poata exprima prin intermediul sau”. Annabelle subliniaza: „Marii maestri incearca, prin intermediul lui, sa se exprime, sa-si continue operele, incercind sa ne faca sa intelegem ca exista o alta realitate, un alt adevar”. Gasparetto adauga: „Ceea ce vor, este sa ne arate ca ei continua sa existe, ca traiesc!”.

Gasparetto a renuntat la pictura; este psiholog, in Rio de Janeiro.

(2006)

Anunțuri
Published in: on 2 Noiembrie 2010 at 7:41 pm  Comments (4)  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://cartheo.wordpress.com/2010/11/02/gasparetto/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 comentariiLasă un comentariu

  1. […] Gasparetto Tue Nov 02, 2010 19:41 pm Luiz Antonio Gasparetto. Brazilian de origine italiana. Nascut la 16 august 1949. Va spune ceva numele? Este probabil singurul pictor-medium cu realizari de un asemenea calibru (video). A pictat mii de tablouri – as zice identice – cu capodoperele marilor pictori ai omenirii: Rembrandt, Picasso, Modigliani, Lautrec… La 20 de ani, avea deja realizate 2.400 […] […]

  2. Fabulos!
    Dar chiar este adevărat? 🙂

    • Banuiesc ca BBC (si alte televiziuni) nu-si pierdeau timpul cu gogorite; si-ar fi riscat credibilitatea (dincolo de factorul „NOU”/ audienta etc e in joc soarta postului respectiv…). Gasesti si alte video-clip-uri pe net…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: