3 luni. Doar!

Ce-ati face daca ati mai avea DOAR 3 luni de trait? Excludem cazul celor care ar ramine intr-o stare cvasi-vegetativa, paralizati de frica, ducind-o dintr-o depresie diurna intr-un cosmar nocturn si tot asa… Dar si pe cel al celor care ar incepe prin fraza: „Daca as avea bani…”.

Asta i s-a intimplat actorului britanic Dave Ismay (64 de ani), caruia medicii i-au spus ca mai are de trait DOAR 3 luni, caci este intr-un stadiu avansat de ciroza. Teribila veste l-a descumpanit pe Dave, in prima instanta, caci acesta nu consuma alcool. In momentul urmator insa, Dave se redreseaza si, odata ajuns acasa, prima lui grija a fost cea a intocmirii unei liste. O lista cu tot ceea ce visase sa faca si nu reusise. Caci, nu-i asa, dintr-odata, Dave isi dadu seama ca „there was still much he had left to do”.

To be told you only have three months left to live really focuses your mind and brings everything into perspective. All the things that you said you were going to do but never did suddenly seem really important” – a fost reactia lui Dave.

La scurt timp dupa cheltuirea intregii averi pe care o poseda, Dave Ismay, in urma unui alt control medical, afla ca, de fapt, nu suferea de nicio boala incurabila si ca, prin urmare, nu era sub amenintarea niciunei dati fatidice…

Ei, daca la prima intrebare raspunsul ar mai fi cum ar mai fi, care ar fi oare reactia la un asemenea reviriment al situatiei? Ce-ati fi facut in locul lui Dave, la aflarea celui de-al doilea diagnostic? I-ati fi dat in judecata pe primii medici? Ati fi blestemat momentul in care ati fi decis sa va cheltuiti toti banii ramasi? Ati fi trecut de la disperare la enervare? V-ati fi considerat jucaria destinului?

Magistrala lectie. De fapt, Universul ne supune permanent unor astfel de incercari (fie ele mai grele sau mai usoare, ori mai dificil sesizabile). Noi sintem insa cei care alegem. Iar de aceasta alegere depinde evolutia noastra spirituala.

Dave a scris, la ultimul punct al listei sale, „Immortality!!!”. Superba alegere!

sursa: http://www.europafm.ro/stiri/zambestirea/a-cheltuit-tot-pentru-a-si-indeplini-ultimele-dorinte-audio.html; http://www.dailymail.co.uk/news/article-1331754/Comedian-Dave-Ismay-spends-life-savings-told-3-months-live.html

Anunțuri
Published in: on 27 Noiembrie 2010 at 7:14 pm  Comments (11)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cartheo.wordpress.com/2010/11/27/3-luni-doar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 comentariiLasă un comentariu

 1. […] 3 luni. Doar! Sat Nov 27, 2010 19:14 pm Ce-ati face daca ati mai avea DOAR 3 luni de trait? Excludem cazul celor care ar ramine intr-o stare cvasi-vegetativa, paralizati de frica, ducind-o dintr-o depresie diurna intr-un cosmar nocturn si tot asa… Dar si pe cel al celor care ar incepe prin fraza: “Daca as avea bani…”. Asta i s-a intimplat actorului britanic Dave […] […]

 2. Eu n-as zice ca e asa superba alegere, ultimul punct. La un moment dat, obosesti. Iti mor rudele, iti mor prietenii si tu te joci in continuare de-a Highlander. Who wants to live forever? In afar de domnul din imagine, bineinteles.

  A fost un film „Bucket list”. Cu Morgan Freeman. Exceptional film.

  • Da, stiu, l-am vazut; intr-adevar, exceptional.

   Comentariul meu (superba alegere) se referea la conotatia alegerii sale, la latura mistica, ezoterica; a scris acolo „immortality”, inspirat parca (de undeva de Sus). Pina la a deveni nemuritor, TREBUIA sa traiasca. Iar cererea/ dorinta i-a fost indeplinita. In acest sens este comentariul meu (si starea exprimata).
   Cred ca nici nenea respectiv nu vrea sa fie nemuritor… cu siguranta nu avind virsta de acum, problemele…

   Dragos, de ce nu incerci tu sa visezi putin, sa vezi dincolo de… „realitate”/ cotidian? Nu te cert; esti f serios in abordarea subiectelor (si eu fac asta, dar… ma plictisesc repede 🙂 sa fiu serioasa).

   • Pai sunt inginer 🙂

    Da…acum inteleg…adica sa traiasca 100% ce i-a ramas de trait.

    Apropo, am vazut aseara „Tache”. Un gropar caruia i se spune ca mai are doua luni de trait si ca o sa moara de cancer. Ca pe urma sa afle ca e sanatos tun 🙂 .

    „Latura mistica”. Te intereseaza ezoterismul?

 3. Vaaaai! Dar nu reiese din… „activitatea” mea p-aci, pe pinza de paianjen? (interesul pt ezoterism).

  Vezi, bietul Tache a patit ceva similar cu nenea al nostru…

  Referitor la ultima cerinta de pe lista lu’nenea. Eu cred ca el a spus-o fara sa stie prea bine DE CE. Asta mi-a placut cel mai mult. Si de asta am zis ca ar tine de mistic (desigur, e doar opinia mea, bazata pe… feeling/ intuitie 🙂 )

  Si ce daca esti inginer? (Si fi-miu e…) Ce, scrie undeva ca inginerii sint cantonati in gindirea „carteziana”? Ok, inteleg, de regula facultatea asta formeaza (forma…?) un anume tip de gindire, riguroasa, analitica etc. Dar omul mai are si alte celule… nu toate sint „inregimentate” de… Politehnica. Si apropo, in facultate am avut profesori iesiti… din Politehnica. Si f buni! (ma refer la domeniul facultatii noastre, nu la ce-au invatat ei ca ingineri).

  • [fii-miu/ lovesc tastele alandala]

   • 🙂 🙂 Nu, nu scrie….ce-i drept, sunt inginer chimist, nu orice fel de inginer. Când am inceput sa studiez chimia mai in profunzime mi-am dat seama ca lucrurile nu sunt deloc atât de clare pe cât sugera materialismul dialectic si istoric…Prin urmare am inceput sa-mi pun tot felul de intrebari cam neortodoxe si uite asa am descoperit divinitatea….

    Dar tu ce facultate ai facut? Psihologie?

 4. Comunicare si relatii publice.

  Ha, ha… materialismul… (as avea aici de povestit una, alta…) De multe ori mi-am pus intrebarea: oare a bagat cineva in seama chestia asta (a luat in serios toata aiureala cu dialectic si istoric bla, bla, bla)? Nu, nu sint „viteazul dupa razboi”, dar imi aduc bine aminte SI ce gindeam pe vremea aia. Apoi, a trebuit sa constat, cu stupoare, ca existau SI oameni care chiar le luau drept bune…

  Mai departe (asta si apropo de discutia despre medicina, care, vorba rapperilor, „low, low, low”) am inceput sa observ ca lucrurile nu numai ca nu stau cum zicea materialismul – asta oricum nici nu intra in discutie – CI ca, de fapt, nu stau nici cum trancanesc astia prin manuale… (la modul general).

 5. p.s. Desi „piarist” poti deveni cam indiferent de ce facultate ai facut 🙂 … comunicator/ specialist in comunicare doar de-acolo iesi…

 6. 🙂 Chiar am completat leapsa cartilor (dar nu stiu când o sa apara, cu asta se ocupa colega mea de blog) si la un moment dat am zis acolo ca as vrea sa-l intâlnesc pe Marx sa-l intreb daca chiar a crezut ce a scris sau a facut-o la misto.

  Da, ai dreptate, au existat unii care chiar au luat de bune toate prostiile alea.

  🙂 🙂 🙂 Da, bine, medicina…in legatura cu nutritia trebuie sa recunosc, le e foarte greu, pentru ca exista tot felul de interferente, de variabile….asa ca fac si ei constatari de genul ‘sportul e bun pentru sanatate’, ‘e bine sa manânci legume, crude daca se poate’….ce altceva sa faca?

  Si, daca tot am ajuns aici, parca discutam ceva in legatura cu apa:

  http://www.sanatate-ph.com/blog/tag/apa-alcalina/

  E adevarat ca exista si argumente contra bautului de apa in exces. Personal, eu cred ca e bine sa bei apa cât mai multa.

  Specialist in comunicare….interesant….dar n-ar trebui sa te nasti cu o asemenea calitate? Se poate face oricine specialist in comunicare? Eu nu cred ca as putea….

  • Vorba ta, daca tot am ajuns aici… [de fapt, nu stiu de vb pe blog, cind am putea discuta pe mail…?]

   Probabil ca… nici ALTCEVA nu se poate face oricine… Ce, inginer se poate face oricine? (eu, de ex, nu sint sigura, desi, daca mi-as pune asta in cap neaparat…). Daca urmezi cursurile unei astfel de facultati, asa o sa scrie pe diploma pe care o vei obtine. Ca ai talent/ inclinatie/ chemare catre domeniu, asta e alta mincare de peste… Si apoi, una e sa inveti teoria si sa aplici regulile, si alta sa ai intr-adevar CEVA pt asta/ din asta… Iar paleta de „atributii” e destul de larga – de la… „revista presei” pina la construirea imaginii de produs/ brand/ persoana politica/ publica etc.
   Sigur, calitatea aia cu care ar trebui sa te nasti tine de intelegerea si minuirea cuvintelor (mesajelor) in principal/ la baza. Evident, asta nu-i destul…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: