Simtul proprietatii

Multi nebuni pe lumea asta, dar bine ca nu umbla impreuna – spune o veche vorba…

Hm… Multi, parca din ce in ce mai multi! Zilele acestea, o stire cel putin insolita (de acord, ineditul trebuie sa fie una dintre caracteristicile esentiale ale unei stiri, dar aici… e mai mult decit inedit) a circulat cam peste tot in lume, suscitind valuri de ilaritate. Se pare ca o spanioloaica se pretinde proprietara Soarelui. Drept pt care a cerut autentificarea respectivului act, chestie pe care notarul solicitat a si realizat-o. Ar urma acum inregistrarea oficiala a actului la Registrul Proprietatii (spaniole, evident…). Ticnita a avut o intrevedere si cu reprezentantii Ministerului Industriei (tot din Spania).

Imaginati-va faza:

– Buna ziua, sint Cutarica si-s proprietara Soarelui, adica a stelei de tip spectral G2 bla, bla, bla… Am venit sa-mi legalizati actul de proprietate.
– Notar: ?!?!? (si, in sinea lui: WTF?)
– Exactly cum auziti, senor, ce va mira? Americanul ala a avut voie sa devina proprietarul TUTUROR planetelor (banuiesc ca si al Terrei…? *) si al Lunii, eu de ce n-as avea dreptul sa revendic Soarele??? Apoi, sint oameni care au devenit proprietari de parcele pe mai stiu eu ce Aldebaran, Sirius ori Steaua Nord/Sud, nu, ei dracie! Si, in definitiv, Conventia aia internationala precizeaza DOAR faptul ca niciun stat din lume NU poate deveni proprietarul niciunei planete/stele, DAR nu interzice acest lucru persoanelor fizice… So, let’s do it!

Chestia asta i-a inchis gura notarului care, dupa o consultare prealabila cu Colegiul Notarilor (Doamne, alti hipnotizati!), a trecut la legalizare. Ei, si ce credeti ca precizeaza inscrisul notarial? Nici mai mult, nici mai putin decit ca „Achiziţionarea respectivei proprietăţi constituie o înţelegere electromagnetică şi radioactivă, neexistând şi necunoscându-se în cinci milioane de ani nici un proprietar până la această dată”, doamna in cauza fiind declarata stăpână „prin uzucapiune, dat fiind că a devenit proprietară a Soarelui cu bunăcredinţă, în mod paşnic şi neîntrerupt în ultimii 31 de ani”. Trosc, pleosc!

Ok. Care e scopul final? Pai… perceperea de taxe DE LA TOTI LOCUITORII PLANETEI, caci toti beneficiaza de energia solara. Firesc, nu? Si ce-o sa faca doamna cu banii? Fiti atenti: „va dona 50% din suma totală Bugetului de Stat, 20% pentru Bugetul de Pensii, 10% pentru Cercetare şi Sănătate şi alţi 10% pentru a eradica foametea în lume”. Iar ea se va multumi cu cei 10% ramasi. Cit altruism!

Dom’ne, eu inca nu mi-am revenit din nauceala! Cit poti fi de prost sa stai sa asculti asemenea bazaconii? Si, mai ales, CIT DE PROST POTI FI sa mai si intri in jocul unei ticnite? Auzi gogomanie: a devenit proprietara prin bunacredinta, in mod pasnic si neintrerupt in ultimii 31 de ani! Asta-i ca si cu marcile, este? N-ai avut ideea si prezenta de spirit s-o inregistrezi, vine altul si gata! devine proprietarul brandului. In plus, ea este SINGURA persoana care isi poate aroga acest drept obtinut prin folosirea pasnica si neintrerupta…? Mai departe: va dona x suma bugetului de stat – stat spaniol, nu? Pai, cum vine asta? Colecteaza de pe toata planeta si da DOAR statului spaniol??? Si, mai inainte de toate, ma intreb ce documente justificative a produs doamna, in asa fel incit cei care au ascultat-o sa fi ramas fara replica???

Si noi, care ne mai miram de legile alea aiurite existente prin diverse state din SUA (gen „este interzis girafelor sa circule ziua pe strazi” sau „femeile din Vermont au nevoie de un permis semnat de sotii lor pt a putea purta proteze dentare”)! Sa nu uitam, totusi, ca pina si americanii – campioni la ridicol – l-au trimis la plimbare pe concetateanul lor care a vrut sa-l dea in judecata pe Dumnezeu…

* – nota autorului
sursa: http://www.adevarul.es/stiri/life-style/o-spanioloaica-se-proclama-proprietara-soarelui
Anunțuri
Published in: on 28 Noiembrie 2010 at 11:55 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cartheo.wordpress.com/2010/11/28/simtul-proprietatii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

 1. […] Simtul proprietatii Sun Nov 28, 2010 23:55 pm Multi nebuni pe lumea asta, dar bine ca nu umbla impreuna – spune o veche vorba… Hm… Multi, parca din ce in ce mai multi! Zilele acestea, o stire cel putin insolita (de acord, ineditul trebuie sa fie una dintre caracteristicile esentiale ale unei stiri, dar aici… e mai mult decit inedit) a circulat cam […] […]

 2. Pai nu….pe undeva e o eroare…ca sa functioneze chestia cu uzucapiunea si ca sa dovedesti buna credinta trebuie sa fi platit taxe in cei 31 de ani trecuti pe hmmmm….’terenul’ cu pricina. Poti deschide rol fiscal si fara ca …imobilul sa fi fost intabulat. In plus, trebuie ca utilizarea sa nu fi fost secreta, ci publica (a spus oare cuiva ca ea e proprietara de facto a Soarelui?)

  A avut rol fiscal deschis in ultimii 31 de ani? 🙂

  Eu n-am auzit de intâmplarea asta care, evident, e o mare prostie.

  • Desigur ca-i o mare prostie, partea… paroxistica este faptul ca EXISTA! Ca si tembelul care a cumparat, cica, TOATE planetele…

   Vezi ca am pus (jos) linkul catre sursa…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: