New Year Resolution

Hm… Nu stiu exact care ar fi motivul – de fapt nu mi-am pus niciodata problema… – dar NU obisnuiesc sa fac, in pragul dintre ani, NICI bilantul anului scurs, dar NICI vreo lista cu „must do” pt anul ce incepe. Probabil, de lene… Nu neaparat fizica, cit, mai ales, psiho-mentala (devine obositor sa te gindesti ce naiba ai facut tot anul si, pe deasupra, ce-ar trebui sa faci in cel ce vine…). Desigur, am o mare admiratie pentru cei care fac asta, indeosebi pentru cei care nu numai ca produc listele in cauza, dar, MAI ALES, si realizeaza ce-si propun. De altfel, vorbind despre capitolul liste (la care, totusi, ma pricep…), am ajuns la concluzia ca unchiul din 3 intr-o barca (sau 3 pe 2 biciclete?… nu reusesc sa-mi amintesc in clipa de fata…) a lui JK Jerome este un adevarat exemplu de intelepciune.

Am primit insa pe mail o povestioara – sau anecdota, ce-o fi – care-mi pare demna de toata lauda si absolut suitable pentru lista de pornire in Noul An. Nu neaparat ad litteram, ci ca atitudine, mod de a privi lucrurile. Iat-o:

<<Acum câteva zile, intr-un oraş din Franţa, la intrarea intr-o sala de gimnastica, pe un afiş cu o tanara spectaculoasa scria:  „În vara aceasta ce vrei să fii: sirena sau balena?”
Se spune că o femeie tanara, ale cărei caracteristici fizice nu contează, a răspuns la întrebarea de publicitate în aceşti termeni:
Dragă domnilor,
Balenele sunt mereu înconjurate de prieteni (delfini, lei de mare, oameni curiosi). Acestea au o viaţa sexuală foarte activă, rămân gravide şi au balenute micute si dragalase, pe care le alapteaza. Se distreaza de minune cu delfinii, umplandu-si burta cu creveti. Se joaca si inoata, cutreiera mările, cunoscand astfel locuri minunate ca Patagonia, Marea Barens sau recifii de corali din Polinezia. Balenele cântă foarte bine şi chiar inregistreaza CD-uri. Sunt impresionante şi, practic, nu au nici un dusman care sa le vaneze, in afara de om. Ele sunt iubite, apărate şi admirate de toata lumea.
Sirenele nu există. Şi dacă ar exista, ar sta la coadă la cabinetele de psihoterapie, deoarece ar avea o problemă serioasă de personalitate: „femeie sau peşte?„.  Nu au viata sexuala, pentru că-i omoara pe bărbaţii care se apropie de ele si, pe langa acest aspect, pe unde si cum ar putea? Deci, din aceasta cauza, nu au copii. Ele sunt frumoase, adevărat, dar sunt singure şi triste. Oricum, cine ar vrea sa apropie de o tipa care miroase ca un peste?  Pentru mine este clar, doresc sa fiu o balena.
PS: In vremurile astea, in care toata mass-media ne baga in cap ideea ca doar femeile slabe sunt frumoase, eu prefer sa ma delectez cu o inghetata impreuna cu copiii mei, cu o cina buna cu un barbat care ma face sa vibrez sau cu o cafea si prajiturele impreuna cu prietenele mele. Cu timpul câştigam în greutate, pentru ca acumulam multe cunostinte si informatii si cand nu mai au loc in cap sunt distribuite in restul corpului. Aşa că nu suntem grase, suntem teribil de culte. De astăzi, când o sa ma uit la fundul meu în oglindă, o sa ma gândesc:”Dumnezeule, ce inteligenta sunt … ” >>

Desigur, povestea e oarecum simplista, unele chestii deja le-am mai auzit, dar, in esenta, transmite un mesaj. Si cred ca, in aceste vremuri dominate de atita superficialitate, iesitul din sabloane ar fi o mare achizitie…

Si, ca sa revin totusi la lista, cred ca dezideratele din urmatoarea ar fi cel putin amuzante. Deci susceptibil de a fi duse la indeplinire. Nu de alta dar, daca nu e si amuzant, cred ca acel lucru nu merita atentie.

surse imagini: maesa-todo-list-12-31-08.jpg (www.kevinrydberg.com); http://mlle-c.blogspot.com/2008/07/liste-de-choses-faire.html; to-do-list.jpg (www.oytoah.com)
Anunțuri
Published in: on 27 Decembrie 2010 at 5:27 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cartheo.wordpress.com/2010/12/27/new-year-resolution/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

 1. […] New Year Resolution Mon Dec 27, 2010 17:27 pm Hm… Nu stiu exact care ar fi motivul – de fapt nu mi-am pus niciodata problema… – dar NU obisnuiesc sa fac, in pragul dintre ani, NICI bilantul anului scurs, dar NICI vreo lista cu “must do” pt anul ce incepe. Probabil, de lene… Nu neaparat fizica, cit, mai ales, psiho-mentala (devine obositor sa te […] […]

 2. Nici eu nu prea obişnuiesc să fac asemenea liste sau bilanţuri.
  Ca şi la tine, vinovată poate fi lenea, sau poate intuiţia, cine ştie.
  Cu ultima listă aş fi de acord, de fapt aceste mici(pentru unii)trebuşoare fac viaţa mai interesantă.

  Şi dacă faci liste şi nu le respecţi, iarăşi nu e bine.

  Cel mai important lucru, care nu trebuie scris în vreo listă, ci în mintea noastră, fără să fie uitat vreodată, să trăim în prezent.
  Mulţi trăim în trecut sau în viitor, de fapt nu trăim de loc, trecutul sau viitorul nu există, există doar acest prezent, un dar, viaţa însăşi.

  Un an nou fericit, cu împliniri!

  • Aidoma si tie, Ionel! Un Nou An 2011 plin de realizari frumoase, cu pace, armonie si sanatate! La multi ani fericiti!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: