Unsafe

Yes, you, IDIOTS! THIS IS COMPLETELY UNSAFE!

Tiii, ce m-am enervat!

S-o iau cu inceputul (nu va speriati, nu de la Potop!): ca in oricare seara, eram la intilnirea zilnica – din mediul virtual, desigur – cu prietenii. Stiti cum sta treaba cu feisbucul, nu e cazul sa explic, doar in Romania sint vreo patru milioane de utilizatori (sau chiar peste). Treaba simpla: wall, prieteni, grupuri, discutii, comentarii, link-uri. Asaaa. Dau peste o postare cu link Youtube. (asta de mai jos; sper sa ramina vizibila / accesibila MACAR vreo citeva zile!) S-o preiau, imi zic, in timp ce incerc s-o postez pe pg personala. Deci, click final. Hm! In loc de postare, imi apare acest simpatic si inocent mesaj: „The content you’re trying to share includes a link that’s been blocked for being spammy or unsafe„. DAAA, stiu, nu sint prima careia i se intimpla si nici macar – la mine – nu-i prima data. In schimb, e prima oara cind efectiv nu reusesc sa afisez link-ul pe pagina. A! In caseta aia de „dialog”, sistemul (nu vreau sa zic „cretinii”, desi in spatele sistemului musai asta trebuie sa fie…) se arata f ingrijorat de situatia creata si se ofera „sa ma ajute”. Adicatelea sa le zic eu CE link am vrut sa postez si CE continut, si DE CE cred eu ca parerea lor – aia cu „unsafe” – e gresita? Brzkyjwzrx! Doamne, CU GREU, da’ FOARTE GREU m-am abtinut sa nu le zic vreo citeva din alea directe! Oricum, le-am explicat ca „unsafe” e doar creierul lor si ca, absolut sigur, acest video ii deranjeaza taaaaare rau DOAR pe derbedeii incriminati + sefii lor (de feisbuc). Am mai adaugat ca PRETIND ca libertatea de exprimare sa fie respectata! (Ok, asta e umoristica, dar nu strica sa fie spusa.)

Asa. Sa trec acum la o succinta descriere a secventei video; nu de alta dar e posibil ca in scurt timp sa nu mai fie disponibila NICI pe youtube. Filmuletul se afla pe manolescubd.wordpress.com si se intituleaza: „Discursul unui Veteran de Razboi [dedicat soldatilor romani]”. Si chiar asta contine = DISCURSUL UNUI VETERAN [nu filmari porno, nu oameni sfirtecati, nu consum de droguri in direct, nu „cum se fabrica o bomba”]. Discurs tinut intr-o sala cit se poate de normala, cu public numeros. Veteranul este un tinar care a luptat in Irak. Si care incrimineaza rasismul; rasismul de orice fel si, MAI ALES, rasismul inculcat de superiori/ conducere: „Rasismul in cadrul armatei a fost mult timp o unealta importanta pentru a justifica distrugerea si ocuparea altei tari”. Asta probabil ca ar fi fost chiar suportabil caci, nu-i asa, se bate apa-n piua pe tema respectiva de zeci de ani. Cred insa ca NU asta i-a deranjat pe lobotomizatii de pe feisbuc, ci faptul ca baiatul asta incepe sa cutreiere nitel cimpii cu fraze de genul: „Ni s-a spus ca luptam cu teroristii, dar adevaratul terorist eram eu si adevaratul terorism era aceasta ocupatie” (a Irakului). Sau: „Rasismul este o arma importanta utilizata de guvernul acestei tari” (SUA, desigur). Ori: „Pot trimite [guvernantii] orice soldat oriunde pe Pamint, dar va exista un razboi numai daca soldatii vor fi dispusi sa lupte”; „Clasei conducatoare, miliardarilor care profita de pe urma suferintei umane, le pasa numai de cresterea averilor lor, prin controlul economiei mondiale”; „Intelegeti ca puterea lor consta numai in abilitatea lor de a ne convinge ca razboiul, opresiunea si exploatarea sint in beneficiul nostru.”; „Soldati, marinari, aviatori, ca si marea majoritate a cetatenilor nu au nimic de cistigat de pe urma acestei ocupatii, dimpotriva, au DOAR de pierdut si de suferit…”; „Sintem nevoiti sa privim cum acest guvern cheltuieste 450 milioane de dolari pe zi cu aceasta ocupatie”.

Si, in fine, concluzia (si probabil cauza dracilor intrati in cerberii internetului…): „TREBUIE SA NE TREZIM SI SA REALIZAM CA ADEVARATII DUSMANI NU SINT PE UN TERITORIU INDEPARTAT… CI CHIAR AICI, LINGA NOI!”.

Asta ii irita la culme pe stapinii acestei lumi: PROSTI, DA’ MULTI! + TII, PROSTII ASTIA INCEP SA SE TREZEASCA SI MAI SI VORBESC INTRE EI! Desigur, de-a lungul timpului, au creat (stapinii) tot soiul de metode/ tehnici/ tehnologii pt a controla prostimea permanent; sintem ascultati, interceptati, urmariti, indosariati. Se pare ca nu-i suficient! Tre’ sa implementeze masuri SI mai eficiente; d-aia inventara A.C.T.A. (printre altele)… Deocamdata ACTA nu-i in vigoare, in schimb vigilentii retelelor de socializare sint pe metereze!

Iar eu astept – cu oaresce curiozitate – raspunsul feisbucului la tarasenia de azi. Sint curioasa adica CE vor spune. Cu astia inca nu dialogasem, deci n-am decit o vaga idee (prin teoria similitudinii data de experientele anterioare cu yahoo sau chiar cu alti reprezentanti ai „sistemului”, la modul general vorbind).

Anunțuri
Published in: on 13 Februarie 2012 at 11:53 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cartheo.wordpress.com/2012/02/13/unsafe/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. […] Înţelepciunea unui mag mi-a povestit odată de-un văl, prin care nu putem străbate cu privirea, păinjeniş, ce-ascunde pretutindeni firea, de nu vedem nimic din ce-i aievea. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: