O piata. In viziune pdlista

Ca am uitat sa va povestesc despre minunatia (a se citi aiureala) indelung clocita de stimabilul Poteras.

CUM VA ARATA PIATA VALEA IALOMITEI sau ce sa facem cind nu mai stim ce sa facem. PDL sector 6 a inceput campania cu un afis de… nisa. Ce si-or fi zis baietii: dom’ne, hai ca s-ar putea sa nu mai tina cu afisele obisnuite (mai ales ca-candidatul lor e departe de a fi dorit de sector, cum o arata cu siguranta SI sondajele lor telefonice, in care la intrebarea: „exista vreo posibilitate sa-l votati tot pe dl Poteras?” varianta cel mai des intilnita este „Cel mai posibil = NU”), asa ca ia sa trintim noi pe garduri/ pereti si alti stilpi niscaiva imagine de „realizari marete”.

Si, iata cum ne-am trezit (noi, astia ce-am avut sansa sa locuim in sectorul pastorit – de opt ani, deja! – de Poteras & friends) cu un foooarte frumos afis din care ne zimbeste biata Piata Valea Ialomitei, varianta reloaded. Categoric, va fi cea mai moderna piata din SE Europei. Sau din lume, f posibil. Taranul din satele limitrofe isi va etala marfa pe niste tarabe de mall, marginite de lampadare arcuite, braduti in ghivece de lemn si bancute de relaxare. Ca, dupa ce cumperi niste patrunjel si-un kil de praz, te mai odihnesti oleaca, incercind sa-ti numeri monedele, sa vezi daca iti mai ramin suficiente si pt citeva mere crete ori doi carasi… Am zis „taranul”, pt ca Poteras ne-a promis ca vor fi eliminati intermediarii, adica precupetii aia nenorociti. Ma rog, astia de fapt au fost eliminati de multa vreme, nu de alta dar TOTI si-au luat certificat de producator de-acum citiva ani. Astfel, e f clar ca in piata asta vom gasi DOAR „producatori”. Nu conteaza ca, pt o taraba d-asta limitrofa candelabrului si asezata pe o pardoseala lucioasa de zici ca-i marmura, „taranul” va plati de 15 ori fata de cit platea pe vremea cind statea in soare si-n vint. Important e DECORUL, domnilor! Ce conteaza ca n-o sa ai aer in hala asta (nu vreau sa-mi imaginez ca va fi dotata cu aer conditionat, caci atunci CHIAR n-o sa mai vedem picior de taran inauntru), pe timpul verii, ca n-o sa stii CUM sa faci sa iesi mai repede! Importanta e imaginea. Ce conteaza ca toate experientele de pina acum (de acest gen, respectiv hale acoperite) sint un esec!  Ce conteaza ca insasi ideea de piata presupune aer liber, un spatiu in care taranul ajunge in zori si-si vinde marfa pina in amiaza, dupa care pleaca la treburile sale – multe – de-acasa. De fapt, cred ca Poteras a vrut sa faca ceva gen Billa/Carrefour-market/ Mega Image, dar in varianta alimentara exclusiv.

A! Mai avem un element novator: acoperisul. Care, contrar celor povestite in articolul de mai jos, NU e destinat jocului copiilor, CI parcarii! Ei, sa mai zica nemultumitii astia din cartier ca nu sint parcari! Aici vor parca atit „producatorii”, cit si riveranii! Da, sa stiti ca locuitorii blocurilor din jur vor putea inchiria locuri de parcare pe acoperisul pietei! Ei, nu-i asta gindire profunda? Intrebarea ar fi: CITE locuri vor fi alocate riveranilor si CITE producatorilor? Tare mi-e ca fie producatorii NU vor avea loc, fie se va isca o oaresce batalie intre vecini… Sau va avea grija ADP-ul, in stilul caracteristic, SI de problema asta.

piata-cu-loc-de-joaca-deasupra-in-sectorul-6

De altfel, Poteras se intrece – in ultima vreme (adica pe ultima suta de metri) in „proiecte” care mai de care mai traznite. O sa va povestesc si despre Parcul Drumul Taberei (cel cunoscut sub denumirea Parcul Moghioros). Respectiv, despre cele doua proiecte care vizeaza parcul. Avem o data „reamenajarea” lui si, cel mai important, proiectul care vizeaza „supravegherea video si prevenirea criminalitatii in parc”.

A! Sa nu uit! Piata agroalimentara Drumul Taberei, cea „din spate” (in apropierea Scolii Generale 164 si a Sectiei 22 Politie) destinata indeosebi producatorilor (spre deosebire de cea „din fata”, unde, nu-i asa, tot „producatori” avem), este, SI EA, in vizorul primarului. SI ASTA TREBUIE TRANSFORMATA IN HALA.

Reclame
Published in: on 13 mai 2012 at 12:19 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://cartheo.wordpress.com/2012/05/13/o-piata-in-viziune-pdlista/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: