Scrisoare catre Apa Nova

(mda… subiect fara vreo legatura cu blog-ul, fara vreo pretentie „literara”/ artistica, fara, fara, fara…)

apa_robinet_sculptura_sticla_metal

Intimplarea face ca, in ultima vreme, furnizorii de utilitati sa se fi trezit (i-o fi lovit cineva cu leuca-n cap…), toti, ca vor refacerea contractelor cu utilizatorii. Si, pt ca marea majoritate a clientilor acestor furnizori nu prea se loveste de ei (cel putin in Bucuresti sau orasele mari, exceptind ENEL, putini sint cei care au contract direct cu Apa Nova, RADET, GDF Suez etc), cu siguranta nu prea au cunostinta despre modul in care acesti furnizori inteleg sa „colaboreze” cu clientii. Ca prima observatie, furnizorii de utilitati se considera un soi de „stat in stat”: pe de-o parte sint EI (ma-ntelegi, furnizorii, ditamai firmele), de cealalta parte sintem noi, clientii – recte aia, neshte neica nimeni, care tre’ sa primeasca/ accepte/ fie de acord si sa semneze orice, furnizind exact tot ce vor ei ca informatii si conformindu-se a la lettre. Tot intimplarea face sa fiu (inca) in comitetul unei asociatii de bloc. In aceasta calitate, am avut ocazia, in ultimul an, sa primesc vreo trei solicitari de refacere de contract din partea sacrosanctilor furnizori de utilitati. Sa va spun CUM erau redactate contractele? Nu cred ca are rost… Amintesc doar, in treacat, ca GDF Suez, ca parte contractanta, era reprezentata de x (un nume oarecare). Fara functie. Si fara functie a ramas in toate raspunsurile primite ulterior sesizarilor mele. I-am aflat functia si am trecut-o cu pixul, in simulacrul de contract. Tot cu pixul am trecut si presiunea gazului furnizat, „amanunt” considerat nesemnificativ de catre onor GDF. Cica presiunea (respectiv caracteristica principala a gazului furnizat de ei, deci, cum sa zic? cea mai importanta chestie din contract), e „in conformitate cu parametrii stabiliti de serviciul zonal”. Adica n-are importanta. Corespondenta de la RADET, un fel de alta gisca-n alta traista; nici nu mai stiu ce „bube” aveau in contract. Cert e ca sesizarile mele au ramas fara raspuns si, de asemenea, contractele balta. Eeeei, acum taman ce-am primit o instiintare de la Apa Nova. De data asta, simt nevoia sa-i distrez si pe altii; doar n-o sa ma enervez singura, la nesfirsit… Pe scurt, baietii – de fapt o doamna, ca sa fiu exacta, director de comunicare – ne-au trimis o instiintare potrivit careia tre’ sa refacem contractul. Iar ce urmeaza e raspunsul nostru (al asociatiei).

In atentia dnei …, Director Comunicare Clienti Apa Nova Bucuresti

26 ianuarie 2014

Buna ziua,

Va multumesc pt invitarea la sediul dvs in vederea reinnoirii contractului dintre Apa Nova si asociatia noastra de proprietari. As avea insa citeva nelamuriri si, de asemenea, citeva precizari de facut. 

Mai intii, precizarile:

– asociatia noastra a trimis o adresa (de actualizare date de contact + sesizare privind contractul existent) INCA din februarie 2005. Evident, NU am primit absolut niciun raspuns; probabil la acea vreme inca nu exista moda directorilor de comunicare…

– in acea adresa, pe linga actualizarea datelor asociatiei noastre, atrageam atentia ca ultimul contract (la acea data) era cel din 05.2004, si nu cel din 02.1999, cum parea sa fi fost la curent dl …, corespondentul de sector la acea data. Va atasez respectiva adresa, pt confirmarea celor spuse.

Nelamuririle:

1. N-am prea inteles DE CE sintem somati sa ne prezentam „in termen de 10 zile de la primirea prezentei”? Imi imaginez ca, daca Apa Nova a putut ignora ani de zile relatia contractuala cu clientii (mai exact, vreo 9 ani), nu se intimpla nimic daca acest termen va fi depasit. Vom veni sa refacem contractul, asta e sigur, dar e foarte posibil sa intirziem, caci mai avem si altele de facut…

Mda, observ ca aplicati aceeasi tactica precum ceilalti furnizori de utilitati, respectiv „sperietoarea cu legea” – mentionati dvs acolo ca „noul” contract trebuie incheiat (din cauza) conform Ordinului 90/2007 = Ordinul 88/2007 ANRSC. Pai… sintem in 2014, deci, de la ordinele alea au trecut cam 7 ani… S-a mai intimplat ceva intre timp, acum v-ati trezit, abia acum ati aflat de ordinele ANRSC emise in 2007 sau abia acum ati ajuns la noi?!…

2. Observ ca ne cereti, in vederea incheierii contractului, un pogon de acte.

Ca observatie generala, precizam ca le vom aduce, DOAR DACA si Apa Nova ne va furniza, atasat la exemplarul de contract pt asociatie, ACELEASI acte (sau similarele).

– certificat de inregistrare fiscala: desigur, iar asta e cam singurul act pe care ar trebui sa-l cereti.

– copie sentinta civila de acordare a personalitatii juridice? Pentru?

– PV incheiat in AG in care a fost ales actualul presedinte? Pentru ce? Incheiati contractul cu persoana respectiva sau cu Asociatia?

– Declaratia. IMI EXPLICATI SI MIE PT CE AVETI NEVOIE DE:

a) componenta Comitetului Executiv?

b) nr de apartamente din imobil??? Aveti intentia de a monta contoare individuale si, respectiv, de a incheia contracte cu FIECARE proprietar/ apartament?

c) nr persoane din imobil? Idem: nr persoane care se alimenteaza cu apa calda furnizata de RADET? Si nr persoane care se alimenteaza cu apa calda provenita din centralele proprii???

LA CE VA TREBUIE TOATE ASTEA? S-A SCHIMBAT CUMVA MODALITATEA DE FACTURARE A APEI PE CARE O FURNIZATI?

Apa Nova furnizeaza apa. Punct. Apa Nova are un contor, DE BLOC! Apa Nova citeste si, in consecinta, factureaza mc de apa consumati. CE treaba aveti cu numarul de persoane existente in bloc, ca si cu nr de persoane cu centrala proprie etc???

Referitor la acest aspect, al consumului, gasiti mai jos o observatie de care va rog sa tineti cont; si la care, de altfel, SOLICITAM IMPERATIV RASPUNS!

d) suprafata terenului detinut?

e) cont bancar?

S-a transformat cumva Apa Nova in FBI si n-am aflat noi?

Precizam, din start, ca nu va vom furniza alte informatii decit: nr scari imobil si adresa de corespondenta. Consumul de apa se masoara in metri cubi, apoi se factureaza; nu are nicio importanta ca acea apa e consumata de 1 persoana sau 100, ca urca 1 etaj sau 5 (ca doar n-ati montat pompe in bloc) si nici ca blocul se intinde pe 2 mp ori pe 1 ha de teren. Ce-s prostiile astea?

OBSERVATIE. LA CARE SOLICITAM RASPUNS SCRIS!

Apa Nova factureaza:

– apa furnizata

– apele pluviale = desigur, dupa scandaluri repetate in urma facturarii apelor pluviale care sint/ nu sint, trebuie platite, ati gasit o „formula” de calcul, ceva cu ANM, care va da voua media pluviometrica pe trimestru/an/ secol sau pe ce-o fi, la care aplicati voi nu stiu ce procent savant calculat si gata scamatoria! Fraierii – care oricum nu pot calcula – sint buni de plata.

Sa va reamintesc ca voi = Apa Nova, n-ati pus 1 metru din reteaua de canalizare? Ca n-ati modernizat, de fapt, nimic? Ca stiti doar sa cresteti pretul?

– APA REZIDUALA. Ei, aici avem scamatoria secolului! Apa Nova factureza ACEIASI MC DE APA REZIDUALA CA SI MC DE APA FURNIZATA!

CHESTIA ASTA VI SE PARE NORMALA? CHESTIA ASTA PARE NORMALA SI DESTEPTILOR DE LA ANRSC?

Cu alte cuvinte, eu, client Apa Nova, am asa o placere sadica sa deschid robinetul special sa am ce plati la Apa Nova: o data ca si consum, si inca o data (daaa, pretul e mai mic) pt ca-i dau drumul in canalizare!

Pai, desteptilor, apa furnizata = apa reziduala?

SI ACEEASI SCAMATORIE SE APLICA SI PT APA CALDA (ca, deh, dupa lobby-ul asiduu facut catre primarie si alte autoritati, ati obtinut dreptul de a factura ORICE apa care trece prin canalizare!).

Va aduc la cunostinta ca apa furnizata e folosita NU doar pt a bea (sa nu mai zic ca multi nici macar n-o beau) si pt a te spala, ci si, sa vezi dracie!, pt: facut mincare, udat gradina, spalat aleile, udat florile din casa, spalat geamuri etc, etc! Sa va mai explic ca, pina si apa pe care o bem, nici asta NU merge toata in canalizare? Oamenii mai si transpira, ba unii beau apa acasa si fac pipi la serviciu sau stiu si eu, dupa un pom…

ASTEPT NU DOAR RASPUNS LA ACEASTA PROBLEMA SEMNALATA, CI SI O SOLUTIE!!! FACETI CUMVA – CA DOAR DUDUITI DE SPECIALISTI – SI CALCULATI UN PROCENT, ASTFEL INCIT CANTITATEA DE APA REZIDUALA SA NU FIE EGALA CU CEA FURNIZATA!

PT CA NU E!!!!

Evident, DUPA ce primim raspuns la toate astea, venim sa refacem contractul. Considerati prezenta drept corespondenta oficiala! Daca doriti, v-o putem trimite si prin posta, nu-i problema; desigur, cu stampila si tot tacimul.

sursa imagine: Internet (http://www.azivreau.ro/home-deco/un-strop-de-apa-pentru-cei-insetati-de-inedit/)

Reclame
Published in: on 26 ianuarie 2014 at 6:08 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://cartheo.wordpress.com/2014/01/26/scrisoare-catre-apa-nova/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: