DEMOCRATIE made in SUA

A! Incepe balul!  Ca tot se indoiau sumedenie de cetateni de aici si de aiurea referitor la gravitatea celor stipulate in Codex Alimentarius…

Stirea din aceasta dimineata (19 aug. 2010) vorbeste despre posibila interzicere, in SUA, a cultivarii unor plante de catre particulari. Se pare ca statul american vrea sa protejeze interesele marilor cultivatori (cei care au un rulaj mai mare de 500.000 $).

Pachetul legislativ se numeste S510 si va duce, practic, la interzicerea cultivarii unor plante pentru consum propriu de catre cetateni in gradini. F tare! Cu alte cuvinte, N-AVETI VOIE SA MINCATI CE VA TRECE VOUA PRIN CAP/ CE VRETI VOI; LASA CA NE OCUPAM NOI DE MINCAREA DIN FARFURIA VOASTRA! MONSANTO  si cei de-o teapa vor avea grija sa ne indoape cu OMG si alte preparate artificiale, eventual „asezonate”, pe linga pesticide si substante toxice, cu niscaiva produsi de ultima ora ai nanotehnologiei.

Hilar este faptul ca MONSANTO sustine – inocenta intruchipata! – ca „nu are nici un interes in aparitia legii, desi un fost angajat al sau, Michael Taylor, este unul dintre cei care au conceput pachetul legislativ”. (*) E logic, nu, daca nu mai e la Monsanto (unde probabil nici n-avea vreo pozitie decizionala), omul nu mai are nicio legatura si niciun interes in toata chestia asta.

Ei, mai exista si un mic amanunt: cica in urma adoptarii acestei legi (ATENTIE! Ea acum se dezbate, dar… se vorbeste despre „in urma adoptarii” ei; e clar, nu?), se va crea un departament nou pt controlul alimentelor. De ce-o fi nevoie de un alt departament in sensul asta? Si, cine credeti ca va fi nominalizat ca presedinte al acestui departament? Pai, cine altcineva ar fi fost mai competent decit ACELASI Taylor?!?  Doar baiatu’ e doctor in mincare artificiala!

Daca americanii vor lasa ca aceasta lege sa treaca, categoric isi merita soarta! Stupid people… pina la urma observ ca sintagma asta are caracter universal… Ce ti-e si cu globalizarea asta, domnule, se raspindeste mai dihai ca o adevarata pandemie!

(*) http://www.ziare.com/international/america/sua-ar-putea-interzice-gradinaritul-1036131
Publicat on 19 august 2010 at 10:34 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://cartheo.wordpress.com/democratie-made-in-sua/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un comentariu